20120731

Cei mai mici divizionari ai numerelor de la 169 la 10.000


Pe Tabelele Matematice Uzuale Online urmăriţi Aritmetică, Cei mai mici divizionari ai numerelor de la 169 la 10.000.
În Tabelele Matematice Uzuale Online se găsesc principalele elemente numerice şi formule necesare pentru efectuarea calculelor şi rezolvarea problemelor de aritmetică, algebră, geometrie, trigonometrie, analiză matematică şi geometrie analitică plană. Tabelele sunt însoţite de indicaţiile respective de utilizare.
Ele vă sunt prezentate în format foto jpg. Le puteţi urmări dacă le accesaţi ca pe orice fotografie. Toate sunt scanate după ediţia ditată în anul 1962 de Editura Thnciă.


Este un auxiliar preţios, atât pentru efectuarea calculelor practice, întâlnite în diferite experienţe sau probe de laborator, cât şi pentru rezolvarea problemelor necesare în vederea consolidării cunoştinţelor matematice acumulate.
Tabel 1.4
Este o tabele unde se descompun numerle în factori primi.
Se împarte numărul prim la 2, 3, 5, 7 şi 1, după cum este cazul, iar apoi se caută câtul în coloana N. Dacă acest cât se găseşte în coloanĂ, atunci cel mai mic divizionar al său se găseşte în coloana alăturată D. Împărţim câtul prin acest cel mai mic divizionar al său şi căutăm noul cât în tabelă. Se continuă până când se obţine un cât care nu se găseşte în tabelă şi care este un număr prim.